Life coaching в България или вашият личен персонален съветник

Life Coach е сравнително нова в световен мащаб професия, която тепърва навлиза у нас и все още е слабо позната. Life coach е човек, който ще ти помогне да постигнеш своите цели и да живееш по-балансирано и щастливо. Той/тя е един вид съветник към когото може да се обърнеш по всяко време, за да дискутираш личните си, професионалните си или проблемите си от екзистенциален характер.
Понякога Life Coaching-ът се бърка с психотерапефт. Докато терапевтът се бори с „рани” от миналото, Life coach-ът ти помага да гледаш към бъдещето.

Някои от хората, които ползват Life coaching, искат да подобрят живота си в дадена конкретна област – в кариерата, в личния живот или просто търсят по-добро вътрешно познание. Други искат да направят някаква промяна, но имат трудности да дефинират точно каква. На трети им предстои да вземат важни решения и се нуждаят от професионален съвет, за да поемат по правилния за тях път.

При всички случаи задачата на Life Coach-a е да ви даде рецепта, да ви напътства и да ви зареди с мотивация.

Когато звъните на life coach това не означава, че „нещо не ви е наред”, а че сте човек, който търси самоусъвършенстване. Разговорите с вашия съветник протичат индивидуално, като вашият life coach се стреми да ви предразположи и мотивира да потърсите в себе си силата и идеите за промяна и ви помага да ги приложите в живота си.

По света има повече от 12 000 човека, които практикуват професията Life coach, като броят им се е удвоил за последните 5 години. Life coaching-ът е третата най-популярна сфера на coaching след cъветването на професионалисти, заемащи високи постове (executive coaching) и лидерски coaching (leadership coaching).

Life coaching практиците в България, за които намерихме информация, се броят на пръстите на ръцете ни.

Advertisements

~ от nadiaterzieva на март 17, 2013.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: